Objašnjenje
Ezinski sir je poseban geografski bijeli sir koji je jedinstven za okrug Ezine Çanakkale na sjeverozapadu Turske. Najupečajnija karakteristika ovog sira je da se proizvodi samo miješanjem ovaca, koze i kravljeg mlijeka u određenim proporcijama . Ovim se mlijekom dobivaju od životinja ispaše u prirodnim okruženjima u podnožju planina Kaz; To sirom daje jedinstven, gust i aromatičan okus. Mlijeko, posebno u proljeće, preferirano je jer su raznolikost i bogatstvo trave u pašnjacima u to vrijeme na najvišem nivou.
Tokom vremena sazrijevanja (obično 6 mjeseci), Ezine dobiva jedinstvenu kremastu teksturu i lagani slani okus. Ovaj profil ukusa, koji se razvija sa prirodnom fermentacijom, omogućava mu da dobije nezamjenjivo mjesto u doručku i predjelama. Ne sadrži aditive; Proizvodni proces se vrši ostajućim vjernima tradicionalnim metodama. Ezinski sir nudi i prirodnost i intenzivnu aromu koju traže entuzijaste sira.
Sazret je najmanje 9 do 12 mjeseci u hladnom skladištu i predstavljen vašim tablicama i simpatiji.
Preporuke usluga;
, masline, paradajz, krastavci i svježi hljeb u doručku sa savršenim fit. Aromatična prezentacija može se dobiti posjetom prstohvatom timijanskog i maslinovog ulja.
* Meats se može poslužiti sa dinom, orahom i suhom rajčicom Struktura lagane soli neophodna je u pratnji tablica Raki.
* Ezinski sir u promatranju, pita i salatama . Štiti svoj okus bez raspada kada se zagrijava zahvaljujući kremastoj teksturi.