Ezinski sir je poseban geografski bijeli sir koji je jedinstven za okrug Ezine Çanakkale na sjeverozapadu Türkiye. Najistaknutija karakteristika ovog sira je samo ovca, koza i krava ...
Kashar sir jedan je od najpopularnijih ukusa bogatog mliječne tradicije Anatolije. Proizvedeno sa različitim okusima u različitim regijama Türkiye, ovog sira, posebno Trakija, Kars i Istočna Anatolija, poput proizvodnje mlijeka ...
Manda Cheddar je posebna vrsta Cheddar sa vrlo bogatim aromatiziranim, topljenjem i produženjima zahvaljujući intenzivnoj i masnoj strukturi bizonskog mlijeka. Omjer visokog mlijeka ulja je kremast, ali zadovoljan ...
Manda sir proizveden iz bivola mlijeka je poseban sir koji se ističe sa svojim visokim masnim sadržajem i intenzivnim dosljednostima. Mlijeko mandat je masnoće i proteina od kravljeg mlijeka ...
Pravi maslac dobiven iz suštine prirodnog mlijeka jedan je od najosnovnijih, ali najposebnijih okusa kuhinje. Sa tradicionalnim metodama, maslac proizvedenim od kravljeg mlijeka; Intenzivna aroma, žute boje i ...
Žičani sir sa visokih visoravnih istočnih Anatolije neophodan je za doručak sa vlaknom i laganim slanim ukusom. Ovaj sir, koji se proizvodi tradicionalnim metodama, ističe se svojom prirodnošću i izdržljivošću. Hand ...